Wanneer een hond gedrag vertoont wat voor hem zelf, de eigenaar of zijn omgeving problemen geeft  of ongemak veroorzaakt praten we over probleemgedrag. 

Dergelijk gedrag kan een behoorlijke impact hebben op de hond maar ook op zijn baasje en directe omgeving. Een lastige situatie waarin soms geen uitweg lijkt te zijn.

Wat houdt gedragstherapie in?

Doormiddel van gedragstherapie wordt hulp geboden aan honden en eigenaren wanneer probleemgedrag aanwezig is. Door het gedrag van de hond in kaart te brengen en de daarbij behorende emoties wordt snel duidelijk waarom een hond bepaald gedrag laat zien. Een gesprek met de eigenaar is daarbij een must om een duidelijk totaal plaatje te krijgen. Door duidelijk en helder advies en doelgerichte trainingen wordt er samen met de eigenaar gewerkt aan emotie- en gedragsverandering van de hond.

Het doel is om de hond weer fijn te kunnen laten functioneren binnen het gezin en zijn omgeving. Een blije hond en een tevreden baas is ons streven!

Waarom gedragstherapie van Hond & Jij?

Wanneer u een probleem ervaart met uw hond dan wilt u een goed en onderbouwd advies. Bij Hond & Jij geloven we niet in quick-fix methodes. We hebben geen toverstafjes!

Belangrijker is wat wij wel bieden! Wij geven goede begeleiding, niet alleen tijdens ons bezoek maar ook daarna. Wij vinden het belangrijk dat wij er ook voor u zijn na ons bezoek, zodat u ook kunt rekenen op ondersteuning als u zelf aan de slag gaat. Zo stopt begeleiding niet na één bezoek, maar wanneer u aangeeft dat u zonder ondersteuning verder kunt.