Ondanks dat gedragstherapie voor honden al jaren succesvol wordt ingezet klinkt het soms toch een beetje raar. Lachend zeg ik dan ook wel eens dat ik een mooie sofa heb waarop de honden in alle rust kunnen vertellen wat hen dwarszit.

In de praktijk werkt het natuurlijk helemaal anders, onderstaand lees je meer over wat gedragstherapie is.

Een gedragstherapeut schakel je in wanneer je problemen ervaart met het gedrag van je hond, dit kan heel divers zijn. Je kunt hierbij o.a. denken aan:

  • Niet alleen thuis kunnen zijn
  • Overmatig blaffen
  • Uitvallen naar andere honden, mensen of dieren
  • Binnen plassen
  • Slopen van spullen in huis
  • etc.etc.

Als gediplomeerd gedragstherapeute kan ik je helpen bij het oplossen van dergelijk gedrag. Door het gedrag van je hond in kaart te brengen wordt snel duidelijk waarom een hond bepaald gedrag laat zien. Een gesprek met jou is daarbij een must om een duidelijk totaal plaatje te krijgen. Door duidelijk en helder advies en doelgerichte trainingen werken we samen aan emotie- en gedragsverandering van  jouw hond.

Gedragstherapie wordt altijd aan huis gegeven. Waarom? Je kunt je voorstellen dat een hond in een vreemde omgeving ander gedrag laat zien hierdoor kan een verkeerd beeld ontstaan over de motivatie die achter het gedrag zit.

Het doel is om je hond weer fijn te kunnen laten functioneren binnen zijn gezin en zijn omgeving. Een blije hond en een tevreden baas is mijn streven!

Waarom gedragstherapie van Hond & Jij?

Ik heb geen toverstafje of poedertje waarmee ik direct het probleem op kan lossen. Dat zou eigenlijk ook heel raar zijn. Gedrag komt namelijk voort uit een emotie, bijvoorbeeld angst of boosheid. En om een emotie te veranderen heb je tijd nodig.  Je mag van mij dus goede training, begeleiding en nazorg verwachten. Daarbij kijk ik altijd naar hond en baas. Want de oefeningen die worden aangeboden moeten natuurlijk ook bij jou als eigenaar aansluiten, ze moeten praktisch zijn en haalbaar. Om het probleemgedrag van jouw hond op te lossen ben JIJ als baasje de belangrijkste schakel. Vanuit deze gedachtegang komt dan ook de naam Hond & Jij, jullie vormen samen een team.

Wil je graag meer informatie over gedragstherapie neem dan gerust contact op. We bekijken dan samen wat het beste bij jou en je hond past.