Ondanks dat gedragstherapie voor honden al jaren wordt ingezet is het bestaan ervan nog niet bij ieder hondenbaasje bekend.

Een gedragstherapeut schakel je in wanneer je problemen ervaart met het gedrag van je hond. Je kunt hierbij o.a. denken aan:

  • Niet alleen thuis kunnen zijn
  • Overmatig blaffen
  • Uitvallen naar andere honden, mensen of dieren
  • Binnen plassen
  • Slopen van spullen in huis
  • etc.etc.

Als gediplomeerd kynologisch gedragstherapeute kan ik je helpen bij het oplossen van dergelijk probleemgedrag. Door het gedrag van je hond in kaart te brengen wordt snel duidelijk waarom een hond bepaald gedrag laat zien. Een gesprek met jou is daarbij een must om een goed totaal beeld te krijgen. Door duidelijk en helder advies en doelgerichte trainingen werken we samen aan emotie- en gedragsverandering van  jouw hond. Gedragstherapie wordt altijd bij jou aan huis gegeven, in de vertrouwde omgeving van de hond.

Het doel is om je hond weer fijn te kunnen laten functioneren binnen zijn gezin en zijn omgeving. Een blije hond en een tevreden baas is mijn streven!

Waarom gedragstherapie van Hond & Jij?

Ik heb geen toverstafje of poedertje waarmee ik direct het probleem op kan lossen. Om gedrag te veranderen heb je veel tijd nodig, geduld en training. Bij Hond en Jij heb je de mogelijkheid om te kiezen uit twee verschillende trajecten met betrekking tot gedragstherapie:

Gedragstherapie adviesconsult

Een gedragstherapie adviesconsult bestaat uit een éénmalig bezoek van ongeveer 2.5 uur. Tijdens dit bezoek wordt door middel van een gesprek met jou en observatie van jouw hond een diagnose gesteld. Je krijgt direct handvatten aangereikt en we nemen samen de therapie door. Hierna ga je zelf aan de slag met de inzet van de therapie.

Gedragstherapie 3 maanden traject

Gedurende 3 maanden ga ik jou en je hond begeleiden. Ik ga je helpen bij de training, ga je alles leren over de manier waarop je hond communiceert, over zijn/haar gedrag en wat emotie daar mee te maken heeft.  Tijdens het 3 maanden traject bezoek ik je meerdere malen zodat we samen doelgericht kunnen trainen en direct kunnen schakelen bij eventuele veranderingen. Tijdens deze bezoeken is er naast de training alle tijd om vragen te stellen, maar ook buiten de bezoeken om kun je gedurende het traject altijd je vragen stellen via e-mail, whatsapp of telefoon. Gewoon goede begeleiding, één-op-één,  zodat je weer heerlijk van je hond kunt genieten en je hond weer lekker in zijn vel zit.

Wil je graag meer weten over gedragstherapie van Hond & Jij? Neem gerust contact op en ik vertel je er graag alles over!