Het ziet er ontzettend grappig uit als een hond de gekke 5 minuten krijgt.
Hij of zij rent heel hard rondjes door de tuin of gaat in één keer rondjes rennen door de tuin.

Helaas is het niet grappig maar een signaal dat je als eigenaar serieus moet nemen.
Wanneer een hond de gekke 5 minuten krijgt is het een teken dat hij of zij helemaal overloopt.
Ze weten van gewoon even niet meer wat te doen. Als je goed naar de houding van de hond kijkt dan zie je, zeker bij het rond rennen door de tuin ook duidelijk aan hun houding dat het niet zo lekker gaat. Ze lopen vaak met de billen aan geknepen en de staart in een lage houding meestal tussen de benen of zelfs onder de buik.

Wanneer jouw hond de gekke 5 minuten krijgt is het verstandig om hem uit de situatie te halen en rust te bieden. Kijk goed na wat er aan vooraf ging. Was er interactie met een andere hond of persoon, wat gebeurde er dan dat het voor jouw hond te veel werd. Was het spel met de andere hond wel echt spel of duurde het misschien te lang. Of was het contact met de persoon wel leuk voor de hond?

Misschien was het na thuiskomst van een wandeling. Ik hoor vaak dat eigenaren aangegeven dat hun hond nog helemaal niet moe was want bij thuiskomst ging hij of zij eerst nog heel hard rondjes rennen door de tuin. Het heeft dus niks met een overschot aan energie te maken, waarschijnlijk zijn er gedurende de wandeling te veel dingen aan de hond voorbij gegaan wat indruk gemaakt heeft.

Neem de gekke 5 minuten dus serieus en kijk goed wat er aan vooraf ging om dit een volgende keer te voorkomen