Annemieke Leenders

Mijn naam is Annemieke Leenders, samen met mijn vriend en onze twee kinderen woon ik in het altijd gezellige Neerkant. We hebben twee honden, kruising Jack Russel “Dino” & Duitse Herder “Nora”.

De passie voor dieren heb ik van mijn vader gekregen, wij zijn in onze familie de echte “dierengekken”. Ik heb het geluk gehad om in het buitengebied te mogen opgroeien, plaats genoeg voor een hele club dieren. Honden, pony’s, katten, geiten, konijnen, hamsters het was er allemaal. En dan had ik ook nog het geluk dat de buren een manegebedrijf runde.

Na mijn middelbare school ben ik gestart met de opleiding tot paraveterinair, een BBL opleiding, waardoor ik al direct kon gaan werken in een dierenkliniek. Nadat ik deze opleiding succesvol had afgerond wilde ik graag mezelf meer gaan verdiepen in hondengedrag. Naast het feit dat ik tijdens mijn werk als paraveterinair vaak vragen kreeg over probleemgedrag is vooral onze toenmalige hond Bumper aanleiding geweest. Bumper is destijds bij ons gezin komen wonen. Mijn ouders hadden haar overgenomen van een gezin waar ze niet langer kon blijven. Bumper was anders dan de honden die we eerder hadden gehad, gecompliceerder. Ze viel vaak uit, ze was bang, heel erg bang. Na verloop van tijd leek ze langzaam wat angst te kunnen loslaten. We waren echte “maatjes” en ze heeft zelfs nog meegeholpen bij de praktijk lessen van kynologisch instructeur.  Helaas mocht ze door lichamelijke problemen niet heel oud worden.

Eenmaal samenwonend met mijn partner kwam mijn eerste eigen hond. Labrador Joekel, een blije reus die mij met één blik had ingepakt en het asiel mocht verlaten om bij ons te komen wonen. Wat een geweldige hond was Joekel en wat was ik blij dat ik al halverwege mijn opleiding tot kynologisch gedragstherapeut was. Joekel viel namelijk behoorlijk uit naar andere honden, iets wat al gelijk duidelijk werd bij de eerste hond die we samen tegen zijn gekomen. Met geduld hebben we dit probleem kunnen oplossen en had hij zelfs een paar echte hondenvriendjes opgedaan.

In 2007 heb ik de opleiding tot Kynologisch Gedragstherapeut succesvol afgerond. Sindsdien werk ik met veel plezier samen met honden en hun baasjes en verzorg ik workshops voor eigenaren en instructeurs.