Mijn naam is Annemieke Leenders, samen met mijn man en onze twee kinderen woon ik in het mooie Neerkant. We hebben twee honden, kruising Jack Russel “Dino” & Duitse Herder “Nora”.

De passie voor dieren heb ik van mijn vader gekregen, wij zijn in onze familie de echte “dierengekken”. Ik heb het geluk gehad om in het buitengebied te mogen opgroeien, plaats genoeg voor een hele bende dieren. Honden, pony’s, katten, geiten, konijnen, hamsters het was er allemaal. En dan had ik ook nog het geluk dat de buren een manegebedrijf runde.

Na mijn middelbare school ben ik gestart met de opleiding tot paraveterinair, een BBL opleiding, waardoor ik al direct kon gaan werken in een dierenkliniek. Nadat ik deze opleiding succesvol had afgerond wilde ik mijzelf graag verder gaan verdiepen in hondengedrag. Naast het feit dat ik tijdens mijn werk als paraveterinair vaak vragen kreeg over probleemgedrag is vooral onze toenmalige hond Bumper aanleiding geweest. Bumper is destijds bij ons gezin komen wonen. Mijn ouders hadden haar overgenomen van een gezin waar ze niet langer kon blijven. Bumper was anders dan de honden die we eerder hadden gehad, gecompliceerder. Ze viel vaak uit, ze was bang, heel erg bang. Na verloop van tijd leek ze langzaam wat angst te kunnen loslaten. We waren echte “maatjes” en ze heeft zelfs nog meegeholpen bij de praktijk lessen van kynologisch instructeur.  Helaas mocht ze door lichamelijke problemen niet heel oud worden.

In 2007 heb ik de opleiding tot Kynologisch Gedragstherapeut succesvol afgerond. Sindsdien werk ik met veel plezier samen met honden en hun baasjes, verzorg ik workshops voor eigenaren en instructeurs en geef ik met veel plezier en inzet cursussen.

Hondengedragscentrum Hond & Jij run ik samen met mijn man Frank. Naast zijn eigen baan zet Frank zich in zijn vrije uren actief in voor ons hondengedragscentrum. Als echte duizendpoot zorgt hij er voor dat ons terrein er altijd netjes bij ligt en mocht er iets kapot gaan dan heeft hij het in een oogwenk gefikst.